ReviewEssays.com - Term Papers, Book Reports, Research Papers and College Essays
Search

Benjamin Case

Essay by   •  November 25, 2012  •  Essay  •  259 Words (2 Pages)  •  1,152 Views

Essay Preview: Benjamin Case

Report this essay
Page 1 of 2

In het recente verleden zijn er enkele pogingen geweest om vrachtschepen van zonnepanelen te voorzien. De installatie van zonnepanelen wordt tot op vandaag sterk gesubsidieerd door de overheid en zonnepanelen worden algemeen aanvaard als een goede vorm van hernieuwbare energie.

Door de commercialisering van zonnecellen is hun productiekost afgenomen en hun rendement sterk gestegen. Bovendien stoten zonnepanelen tijden de omzetting van zonne-energie naar elektrische energie geen vervuilende stoffen uit. Een bedenking die hierbij echter gemaakt dient te worden, is dat bij de productie van de huidige zonnepanelen steeds silicium gebruikt wordt. Silicium komt op aarde voornamelijk voor in de vorm van kwarts (SiO2). Om uit kwarts zuiver silicium te bekomen, moet echter een zeer energie-intensief en vervuilend proces doorlopen worden. Tijdens dit proces worden ook aanzienlijke hoeveelheden CO2 uitgestoten wat de maatschappelijke kost aanzienlijk verhoogt. Huidige zonnepanelen halen een rendement van ongeveer 12 procent, wat laag is in vergelijking met andere energie omzettende systemen. Er wordt echter volop gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie zonnecellen die een hoger rendement behalen door energie te genereren uit het gehele lichtspectrum. Ondanks de rendementsstijging in de laatste jaren, is de hoeveelheid energie die zo opgewekt kan worden uiteraard te beperkt voor de aandrijving van zeeschepen. Deze energie kan dus enkel gebruikt worden om een deel van de verlichting of koeling van het schip te voorzien. Het gebruik van zonnepanelen zal zo wel leiden tot een vermindering van het brandstofverbruik waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen afneemt. Volgend voorbeeld illustreert hoe zonnepanelen op vrachtschepen toegepast kunnen worden. (Dagotto, 2010, blz. 2-6)

...

...

Download as:   txt (1.8 Kb)   pdf (44.2 Kb)   docx (9.1 Kb)  
Continue for 1 more page »
Only available on ReviewEssays.com
Citation Generator

(2012, 11). Benjamin Case. ReviewEssays.com. Retrieved 11, 2012, from https://www.reviewessays.com/essay/Benjamin-Case/56717.html

"Benjamin Case" ReviewEssays.com. 11 2012. 2012. 11 2012 <https://www.reviewessays.com/essay/Benjamin-Case/56717.html>.

"Benjamin Case." ReviewEssays.com. ReviewEssays.com, 11 2012. Web. 11 2012. <https://www.reviewessays.com/essay/Benjamin-Case/56717.html>.

"Benjamin Case." ReviewEssays.com. 11, 2012. Accessed 11, 2012. https://www.reviewessays.com/essay/Benjamin-Case/56717.html.