ReviewEssays.com - Term Papers, Book Reports, Research Papers and College Essays
Search

Swot Jojo

Essay by   •  November 21, 2010  •  Case Study  •  4,886 Words (20 Pages)  •  2,278 Views

Essay Preview: Swot Jojo

Report this essay
Page 1 of 20

Provinciale Hogeschool Limburg

Elfde Liniestraat 26

3500 HASSELT

SWOT- ANALYSE

onze ervaring...de waarborg voor uw veiligheid!

Ruth Geebelen

G. Peeters Evelien Haijen

Academiejaar 2003-2004 2MARD

Inhoudstafel

Inleiding 1

Geschiedenis 2

Organigram 3

Missie 5

Waarom dit bedrijf 5

Externe analyse 6

Consumentenanalyse 6

Concurrentenanalyse 7

Sectoranalyse 14

Omgevingsanalyse 17

Interne analyse 20

Prestatieanalyse 20

Determinanten van strategische opties 21

Portfolioanalyse 21

Doelstellingen 26

Strategieлn 27

Conclusies en raadgevingen 29

Bijlagen

Inleiding

Jojo Elektronica is een bedrijf gelegen op het industrieterrein te Opglabbeek. Het is een BVBA, gespecialiseerd in automatisering, beveiliging en telefonie en bestaat dit jaar precies 15 jaar. De twee zaakvoerders, Jo en Raf Janssen, werken samen met hun 12 personeelsleden aan een trage maar stabiele groei van hun bedrijf, waarbij service, ervaring en kwaliteit centraal staan.

De naam Jojo slaat terug op een vroegere hobby van de zaakvoerder. In zijn jonge jaren debuteerde Jo als dj Jojo. Hij deed ook aan verhuur van licht- en geluidsinstallaties voor toneelgroepen. Zijn twee hobby's, namelijk dj en elektricien, groeiden stilaan naar elkaar toe en zo ontstond Jojo Elektronica.

Veel mensen vinden Jojo een speelse naam voor een bedrijf maar anderzijds is het een naam die gemakkelijk onthouden wordt en had de naam Jojo reeds een zekere bekendheid door Jo's vorige activiteiten.

Beveiliging is al meer dan 15 jaar de hoofdactiviteit bij Jojo. De zorg voor een perfecte afwerking, 24/24u service en een omnium garantie zijn daarbij altijd de belangrijkste troeven geweest. Dat geldt evenzeer voor de toegangsautomatisering. Denk maar aan het brede kwaliteitsgamma van poort- en hekopeners, slagbomen, afstandsbedieningen, toegangscontrolesystemen en automatische schuif- en draaideuren.

Het aspect "veiligheid" zien ze bij Jojo in de breedste zin van het woord. Zo is camerabewaking de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel in hun activiteiten.

Reeds meer dan 10 jaar volgen ze de snelle evoluties in de wereld van de telecommunicatie op de voet. Ook hier speelt Jojo Elektronica een pioniersrol, dankzij de feeling en de motivatie van eigen medewerkers.

Geschiedenis

In 1984 werd Jojo Elektronica officieel als eenmanszaak opgericht. In dat jaar plaatsten ze ook hun eerste alarminstallatie. Door de jaren heen evolueerde Jojo van bijberoep tot hoofdactiviteit: een groei die vooral gebaseerd was op de service die ze aanboden, zowel bij het herstellen van huishoudapparatuur en de verkoop en herstelling van hifi-installaties als het plaatsen van beveiligingssystemen.

Met de omvorming van Jojo Elektronica tot BVBA in 1989 werd de groei gestructureerd. Eerlijk zakendoen en een grote dosis doorzettingsvermogen waren en zijn nog steeds de succesingrediлnten. Vanaf dat ogenblik legden ze zich ook steeds meer toe op beveiliging en werden ze echte specialisten inzake poort- en hekopeners, maar de grootste sprong voorwaarts kwam er in 1994. Toen verhuisden ze immers naar hun huidige locatie in Opglabbeek. Steeds vaker ontdekte het bedrijfsleven Jojo Elektronica als bevoorrechte partner. De afgelopen jaren kenmerkten zich dan ook door een sterke stijging in omzet en personeel, met telefonie en telecommunicatie als de voornaamste groeipolen.

vroeger e vestiging huidige vestiging

Toen Jo en Raf 16 jaar geleden op hun vorige locatie met hun bedrijfje aanvingen zag hun assortiment er wel wat anders uit. Het reikte van autoalarmen, hifi- en muziekinstallaties tot stofzuigsystemen voor nieuwbouw.

Toen ze 10 jaar geleden in hun nieuwe vestiging begonnen hebben ze ervoor gekozen om hun assortiment in te krimpen. Uiteindelijk bleven er 3 hoofdpijlers over, namelijk telefonie, beveiliging en automatisering.

Sindsdien volgen ze de snelle evoluties van de telecommunicatie in de wereld op de voet en camerabewaking is de laatste jaren ook uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel in de activiteiten.

Organigram

Aan de basis van het bedrijf staan Jo en Raf Janssen. Beide broers krijgen de steun van een select team, bestaande uit 12 gespecialiseerde medewerkers. Een relatief klein bedrijf als dit heeft uiteraard een zeer open en vlakke structuur, waar iedereen bereikbaar is voor de klant!

Jo heeft van telefonie en telecommunicatie zijn actieterrein gemaakt. Daarnaast legt hij zich ook toe op het administratieve gedeelte. Raf houdt zich vooral bezig met het leveren en plaatsen van alarm- en camerasystemen, aangezien hij over een goede feeling voor het praktische beschikt en een scherp oog heeft voor afwerking.

Missie

Jojo Elektronica is een bedrijf dat voor jong en oud een goede kwaliteit, service, afwerking en garantie

...

...

Download as:   txt (37.3 Kb)   pdf (399.1 Kb)   docx (30.7 Kb)  
Continue for 19 more pages »
Only available on ReviewEssays.com