ReviewEssays.com - Term Papers, Book Reports, Research Papers and College Essays
Search

Ose Olokliromenh Strathgikh Epikoiunwnia

Essay by   •  January 16, 2016  •  Essay  •  2,232 Words (9 Pages)  •  945 Views

Essay Preview: Ose Olokliromenh Strathgikh Epikoiunwnia

Report this essay
Page 1 of 9

                                   [pic 1]

Intermediate Level

 

Academic Year 2015 – 2016

Module: Μάρκετινγκ στην Πράξη

 Topic:  Dr Pepper Snapple Group, Inc” μελέτη περίπτωσης

Submitted to:  Ντρέλια Μαρία

Submitted by:  Χατζηκωνσταντής Κωνσταντίνος

    Submission Date:  6/12/2015

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εισαγωγή_____________________3-4

Αγορά στόχος__________________5

Μίγμα marketing________________6-8

Ενεργειακά ποτά

Τα γνωστά σε όλους ενεργειακά ποτά, έχουν πλέον κατακτήσει ηγετική θέση στην αγορά μη αλκοολούχων ποτών σε ολόκληρο τον κόσμο και απευθύνονται κατα κύριο λόγο σε νεανικό κοινό (ηλικίες: 15-35). Είναι ποτά τα οποία αποτελούνται απο μεγάλα ποσοστά καφείνης και για αυτό το λόγο σύμφωνα με τους κατασκευαστές αυτών προσφέρουν στον καταναλωτή πολύ περισσότερη ενέργεια απο αυτή που σου προσφέρει ένα απλό αναψυκτικό. Εκτός απο την καφείνη που είναι και το βασικό συστατικό τους περιέχουν και άλλα διεγερτικά συστατικά όπως η ταυρίνη, υδατάνθρακες, βιταμίνες β και άλλα τονωτικά. Τα χρησιμοποιούν κυρίως αθλητές που επισκοπούν στην ενδυνάμωση της προπόνησης τους καθώς το ποτό τους προσφέρει επιπλέον ενέργεια που αντλείται απο την καφείνη και τη ζάχαρη όπως δείχνουν οι περισσότερες μελέτες και όχι απο τα υπόλοιπα συστατικά. Τα αποτελέσματα που επιφέρουν τα ενεργειακά ποτα στον οργανισμό είναι αυξημένη αντίληψη και γρηγορότερα αντανακλαστικά τα οποία οφείλονται στη δράση της καφείνης. Οι περισσότερες διαφημίσεις που έχουν να κάνουν με ενεργειακά ποτά προβάλλουν την μυική δύναμη ως πλεονέκτημα της χρήσης τους, πράγμα που δεν μπορεί βέβαια να αποδειχθεί επιστημονικά. Όπως προαναφέραμε απευθύνονται κυρίως σε νεανικές ηλικίες περιπου 13-35 (66% της αγοράς), με τους άντρες να κατέχουν το 65%. Ιστορικά, τα ενεργειακά ποτά ήταν ένα ενεργό υποκατάστατο στη βιομηχανία αναψυκτικών. Για παράδειγμα η Pepsi ήταν κατηγοριοποιημένη ως energy booster στην αγορά οταν είχε βγεί στην αγορά και τα συνθετικά της coca-cola παραπεμπουν σε αυτά της καφείνης. To 1960 για πρώτη φορά εισήχθηκε στην αγορά το πρώτο ενεργειακό ποτο (Lipovitan D drink) απο την ιαπωνική φαρμακευτική εταιρία Taisho Pharmaceuticals. Επρόκειτο για ένα ποτό που προοριζόταν για τους εργαζόμενους  της χώρας, με σκοπό να αποδίδουν περισσότερο στη δουλειά τους και να δουλεύουν πιο εύκολα και τις βραδυνές ώρες. Σήμερα υπάρχουν παρα πολλές μάρκες και ποικιλίες ενεργειακών ποτών σε όλο τον κόσμο, με την παγκόσμια αγορά να κοστολογείται κοντά στα 28 δισεκατομμύρια δολλάρια. Η red bull και η monster έχουν τις καλύτερες πωλήσεις μέχρι και σήμερα και κατέχουν ηγετικό ρόλο στην συγκεκριμένη αγορά. Άκόμα δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τις αρνητικές επιδράσεις τους στον οργανισμό του ανθρώπου καθώς έρευνες έχουν δείξει οτι με τη μακροχρόνια χρήση τους είναι πολύ πιθανόν να αναπτυχθουν στον χρήστη καρδιακά προβλήματα καθως και ψυχολογικά όπως αγχος  και φοβίες. {Παρολ’αυτά οι εταιρείες παραγωγής τέτοιων ποτών, δηλώνουν τις θετικές επιδράσεις των προϊόντων τους. Δηλώνουν δηλαδή ότι είναι τονωτικά, ότι βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση, την ικανότητα για συγκέντρωση, αυξάνουν την ενέργεια του ατόμου, την ψυχική δύναμη} (http://www.moh.gov.cy/moh/sgl/sgl.nsf/index_gr/index_gr?opendocument).

Όμιλος Dr. Pepper Snapple group

Ο Όμιλος της Dr. Pepper Snapple group απο την ιδρυσή του μέχρι και σήμερα, είναι μια υπερήφανη εταιρία για τις καινοτομίες της, τις έντονες και ξεχωριστές γευσεις και το πρωτοποριακό πνεύμα της στον τομέα των μη αλκοολούχων ποτών. Είναι ένας απο τους κολλοσούς ομίλους παραγωγής μη αλκοολούχων ποτών, προμοτάροντας στην αγορά τουλάχιστον 50 ποτά τα οποία περιλαμβάνουν χυμούς, τσαι, αναψυκτικα και άλλα. Η στρατηγική της εταιρίας καθώς και οι άνθρωποι και οι μάρκες της είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στο να παραμένει μέχρι και σήμερα μια πολύ δυνατή και επικερδής επιχείρηση. Στην εξέλιξη της εταιρίας μέχρι και σήμερα σημαντικό ρόλο έχουν παίξει η αναζήτηση, η καινοτομία καθώς και η συνεργασία. Ιστορικά ο Charles Alderton ένας νέος φαρμακοποιός στο Waco ίδρυσε τον όμολo Dr. Pepper to 1885. Το πιο παλιό αναψυκτικο όπως λέγεται ονομαζόταν Dr.pepper και είχε παρει το όομα του απο έναν φιλο του ιδιοκτήτη. Περίπου 100 χρόνια αργότερα 3 ιδιοκτήτες καταστημάτων βιολογικών προιόντων στη Νέα Υορκη δημιούργησαν μια σόδα με γευση μήλου και την ονόμασαν Snapple. Ξεκίνησαν να πουλάνε το προιόν σε health clubs το 1973. Στα τέλη του 1970 η εταιρία που πουλούσε το Snapple γνωστή ως The Unadulterated Food Corporation μετονομάστηκε σε Snapple Beverage Corp. Το 1969 έχουμε την ίδρυση της εταιρίας Cadbury Schweppes η οπόια μέσα στα επόμενα 30 χρόνια μέσα απο στρατηγικές κινήσεις κατάφερε να αγοράσει κολλοσους εταιρίες αναψυκτικών (Duffy-Mott Company (Mots σήμερα).Κάποιες ακόμα προσθήκες μεχρι τα τέλη του 1980 ήταν (Canada Dry, Sunkist Soda, Crush and Sun Drop). Το 1995 αγόρασε τον όμιλο Pepper καθως και τη seven/up. Το 2000 απέκτησε και τον όμιλο Snapple Beverage Group. To 2004 οι 3 αυτές εταιρίες και η bebidas mexico μαζί, υπο την αιγίδα της Cadbury Schweppes, με κοινό πλέον επιχειρισιακό όραμα και στρατηγικό πλάνο στοχευαν στο να γίνουν Cadbury Schweppes Americas Beverages. Το όραμα της εταιρίας σήμερα είναι να θεωρείται η καλύτερη επιχείρηση ποτών σε όλη την αμερική. Ακόμα επιθυμεί οι μάρκες της να σχετίζονται με φρεσκάδα, διασκέδαση και γενίες γεύσεων και περιμένει στο μέλλον, να αυξηθούν οι πωλήσεις της ακόμα περισσότερο. Επίσης υποχτηρίζει οτι ένα υγιές lifestyle είναι χτισμενο με βάση την ισοροπία, για αυτο και έχει φτιαξει ένα πολυ μεγάλο portfolio το οποίο περιέχει πολλών ειδών προιόντα με διαφορετικές θερμίδες το καθένα. Τέλος πολυ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ομίλου έπαιξε η στρατηγική της εταιρίας, χτίζοντας και ενδυμανοντας ηγετικές μάρκες, βρίσκοντας ευκαιρίες και κενά στην αγορά και δημιουργόντας δυνατό δίκτυο διανομής.

...

...

Download as:   txt (25.5 Kb)   pdf (278.1 Kb)   docx (32.6 Kb)  
Continue for 8 more pages »
Only available on ReviewEssays.com
Citation Generator

(2016, 01). Ose Olokliromenh Strathgikh Epikoiunwnia. ReviewEssays.com. Retrieved 01, 2016, from https://www.reviewessays.com/essay/Ose-Olokliromenh-Strathgikh-Epikoiunwnia/74318.html

"Ose Olokliromenh Strathgikh Epikoiunwnia" ReviewEssays.com. 01 2016. 2016. 01 2016 <https://www.reviewessays.com/essay/Ose-Olokliromenh-Strathgikh-Epikoiunwnia/74318.html>.

"Ose Olokliromenh Strathgikh Epikoiunwnia." ReviewEssays.com. ReviewEssays.com, 01 2016. Web. 01 2016. <https://www.reviewessays.com/essay/Ose-Olokliromenh-Strathgikh-Epikoiunwnia/74318.html>.

"Ose Olokliromenh Strathgikh Epikoiunwnia." ReviewEssays.com. 01, 2016. Accessed 01, 2016. https://www.reviewessays.com/essay/Ose-Olokliromenh-Strathgikh-Epikoiunwnia/74318.html.