ReviewEssays.com - Term Papers, Book Reports, Research Papers and College Essays
Search

My Son the Fanatic

Essay by   •  June 6, 2011  •  Essay  •  331 Words (2 Pages)  •  903 Views

Essay Preview: My Son the Fanatic

Report this essay
Page 1 of 2

Fattigdom

Der er ubestridt enighed om at fattigdom har en sammenhжng til terrorisme. Men som Birthe Hansen skriver "Mange har igennem tiden hжvdet, at his man vil terrorismen til livs, mе man fшrst bekжmpe fattigdommen. Det ser dog ud til, at sammenhжngen ikke er sе ligetil, og 'fattigdomstesen' kan ikke forklare fжnomenet terrorisme alene" kan det ikke vжre noget entydigt svar. Terrorismen skal ses ud fra et spektre af utilfredshedsmomenter, og herindunder falder fattigdom. Der er mange svar til spшrgsmеlet, "Hvad der skaber terror, og hvad der skaber en terrorist". Da terrorisme ikke har sit ophav i noget specielt land, eller i nogen specifik kultur, kan der som ovennжvnt ikke gives noget entydigt svar. Terrorismen er sе vidt et begreb, at det rеder over sе vidt forskellige befolkningsgrupper, derfor vil svarene kun findes vha. kvantitative undersшgelser, og de kvalitative svar pе enkelte tilfжlde vil falde udenfor besvarelsen. Selvom fattigdom ikke findes alle de steder hvor der ses fremspring af terrorisme, kan der derimod ses sammenhжng i det ophav hvor terroristorganisationer finder deres medlemmer . Al-Quada har f.eks. et rigt baggrundsslag idet Osama Bin Laden arvede en kжmpe formue.

Fattigdommen er et faktor der kan lede til terrorisme, men det er stadig alene ikke nok. Det sted i verden der har vжret ophav til flest terroristorganisationer er mellemшsten . Mellemшsten ligger dog ift. deres BNP hшjere end Sydafrika . Sydafrika er til dato dog ikke kendt for nogle globale terroristorganisationers. Derudover er det ikke kun i lavindkomstlande eller udviklingslande at terroristorganisationer opstеr, det sker ogsе i vesten . Der kan deraf afdrages det samme faktum som Birthe Hansen udlagde, nemlig at; Fattigdom ikke er nok.

Modernisering

Modernisering af ligesom fattigdommen sat i tжt sammenhжng med terrorisme. For det er i lande, der er i en moderniseringsproces, at der kan opstе identitetskriser i dele af befolkningen. En moderniseringsproces i et land skabe en omvжltning fra tidligere sociologiske og шkonomiske strukturer til noget helt nyt. Det er i denne proces at eventuelle terrorister kan sk

...

...

Download as:   txt (2.2 Kb)   pdf (51.8 Kb)   docx (9.4 Kb)  
Continue for 1 more page »
Only available on ReviewEssays.com
Citation Generator

(2011, 06). My Son the Fanatic. ReviewEssays.com. Retrieved 06, 2011, from https://www.reviewessays.com/essay/My-Son-the-Fanatic/53728.html

"My Son the Fanatic" ReviewEssays.com. 06 2011. 2011. 06 2011 <https://www.reviewessays.com/essay/My-Son-the-Fanatic/53728.html>.

"My Son the Fanatic." ReviewEssays.com. ReviewEssays.com, 06 2011. Web. 06 2011. <https://www.reviewessays.com/essay/My-Son-the-Fanatic/53728.html>.

"My Son the Fanatic." ReviewEssays.com. 06, 2011. Accessed 06, 2011. https://www.reviewessays.com/essay/My-Son-the-Fanatic/53728.html.