ReviewEssays.com - Term Papers, Book Reports, Research Papers and College Essays
Search

Encii

Essay by   •  February 15, 2011  •  Book/Movie Report  •  4,071 Words (17 Pages)  •  1,745 Views

Essay Preview: Encii

Report this essay
Page 1 of 17

Opdracht 1:

1)Buckingham Palace & the Royal Family:

*De Buckingham Palace is zoals de naam al zegt een paleis. Het is een koninklijk paleis waar de Engelse koninklijke familie huisvest. Op dit moment wordt het paleis bewoond door Queen Elisabeth II met haar man, Prince Philiph. Met hun vier kinderen, Charles, Anne, Andrew en Edward.

*Vroeger was het paleis eigenlijk een groot landhuis, maar nadat het huis gekocht werd (in 1962) door King George III, maakte hij er een paleis van.

*Het grootste deel van het jaar kan je het paleis niet bezoeken, alleen in de maanden augustus en september is het open voor publiek. De koninklijke familie is dan op vakantie.

*Het paleis bevindt zich in St. James.

2)Tower of London:

*Dit is het bekendste gebouw van London. Het is gebouwd in 1078 door William the Conqueror. Het gebouw heeft door de jaren heen steeds verschillende functies gehad. Als eerst diende het als een paleis, dan als gevangenis en zelfs als dierentuin. Nu is het de enige plaats waar je de kroonjuwelen kan bekijken. Per jaar komen er ongeveer 2 miljoen bezoekers.

*Er worden vaak exposities en tentoonstellingen gehouden, er worden ook gratis rondleidingen gegeven.

*De toren bevindt zich in Tower, langs de rivier 'Thames'.

3)Tower Bridge:

*De Tower Bridge is een van de populairste bruggen in heel de wereld, per dag steken er ongeveer 150000 auto's over naar de andere kant.

*De brug is gebouwd in 1894. De brug is gebouwd als poort voor Londen dat was wel nodig omdat Londen vroeger een grote handelsstad was en er goede wegen moesten zijn.

*In de torens worden er meestal tentoonstellingen gegeven over de geschiedenis van de brug.

*De brug bevindt zich in Tower, langs de rivier Thames. Bij de Tower of London.

4)Houses of Parliament:

*Houses of Parliament kunnen we vergelijken met de Tweede Kamer in Nederland. Deze gebouwen zijn de ultieme symbolen van de stad, hier word alles beslist en geregeld.

*Het gebouw is gebouwd in 1840 en is ontworpen door Charles Barry. Er zijn meer dan duizend kamers en meer dan 2 mijlen aan gangen. De debatten worden in twee groepen gevoerd; 'House of Commons' en de 'House of the Lords', bij deze laatste groep zitten meestal de graven, baronnen en de adel.

*Men mag de parlementaire debatten ook meevolgen vanaf de 'Stranger's Galleries'. Deze debatten worden meestal gehouden in de maanden oktober tot en met juni. Er worden ook rondleidingen gegeven meestal vrijdags.

*De gebouwen staan op Westminster, vlakbij de Thames.

5)Big Ben:

*s'Werelds beroemdste tijdsmechaniek. Met Big Ben wordt niet alleen de klokkentoren zelf aangeduid maar ook de grootste bel in het klokkenspel. De bel weegt maar liefst 14 ton! (En de Romeinse tekens op de klok zijn 2voet hoog!!)|Als het donker is en je ziet een licht branden in de toren dan geeft dat aan dat het 'Parliament' een debat houdt

*De grote klok staat in Westminster, vlakbij de rivier Thames.

6)Westminster Abbey:

*De Westminster Abbey is gebouwd in 1260, het is een hele grote kerk, waar nu meestal koninklijke rituelen worden gehouden. Zoals de doping van de kinderen van de koninklijke familie, of natuurlijk de huwelijken. Deze kerk is een van de grootste kerkelijke architectuur op aarde.

*Vroeger was dit de plaats waar de meeste heersers werden gekroond en de plaats waar de meeste heersers liggen begraven.

*Er worden ook rondleidingen gegeven van maandag tot zaterdag.

*De kerk staat in Westminster.

7)St. Paul's Cathedral:

* Deze kathedraal heeft een hele voorgeschiedenis. De kathedraal is drie keer afgebrand en verwoest door de Noormannen. In 1666 werd de kathedraal compleet verwoest door een grote brand. Zo kreeg in 1675 Sir Christopher Wren de opdracht een nieuwe kathedraal te ontwerpen. Het werd een meesterwerk, daarom wordt de kathedraal door vele mensen uit de hele wereld bezocht.

*Deze kathedraal had ook als enige de tweede wereld oorlog overleefd, alle gebouwen eromheen waren plat gebombardeerd of stonden in brand.

*De kathedraal staat in City.

8)Trafalgar Square:

*Is een van de beroemdste pleinen van de hele wereld, op het plein staat een enorme column van de admiraal Nelson, en omgeven door vier bronzen beelden van leeuwen. En het plein staat ook bekend om de honderden duiven. Op het plein kan je maпs kopen om de duiven te voeren.

*Het plein is vernoemd naar het zeegevecht van 1805.

*Het plein bevindt zich in St. James.

9)Piccadilly Circus:

Een ander beroemd plein is Piccadilly Circus. Midden op het plein staat een beeldje van Eros, de God van de Liefde. Aan de gevels rondom zijn veel neon lichtreclames aangebracht. Dat zorgt voor een aparte sfeer, vooral s'avonds.

10)Leicester Square:

is een plein in het belangrijkste toeristengebied van Londen. Er zijn veel bioscopen en 's avonds kun je beroemde filmsterren tegenkomen. Er staat ook een beeld van de filmkomiek Charlie Chaplin

11)Harrods:

Harrord's is een heel groot warenhuis. In 1835 startte Charles Henry Harrod, een thee- en kruideniersgroothandelaar, een winkel op tegenover zijn woonhuis in Stepney in het Londense East End. Hij maakte zich zorgen omwille van een cholera-epidemie in Londen en hij verhuisde in 1849 naar, de toen nog rustige, Brompton Road om daar een kruidenierszaak over te nemen. Samen met de wijk groeide ook zijn handel en nam hij de aanpalende gebouwen mee op in zijn zaak. De familie Harrod kreeg de gelegenheid om alles te herbouwen na een brand op 6 december 1883. De huidige eigenaar (2004) is Mohamed Al-Fayed, een steenrijk zakenman.

...

...

Download as:   txt (24.3 Kb)   pdf (254.4 Kb)   docx (20.9 Kb)  
Continue for 16 more pages »
Only available on ReviewEssays.com
Citation Generator

(2011, 02). Encii. ReviewEssays.com. Retrieved 02, 2011, from https://www.reviewessays.com/essay/Encii/38567.html

"Encii" ReviewEssays.com. 02 2011. 2011. 02 2011 <https://www.reviewessays.com/essay/Encii/38567.html>.

"Encii." ReviewEssays.com. ReviewEssays.com, 02 2011. Web. 02 2011. <https://www.reviewessays.com/essay/Encii/38567.html>.

"Encii." ReviewEssays.com. 02, 2011. Accessed 02, 2011. https://www.reviewessays.com/essay/Encii/38567.html.