ReviewEssays.com - Term Papers, Book Reports, Research Papers and College Essays
Search

Angels and Demons

Essay by   •  March 25, 2011  •  Book/Movie Report  •  429 Words (2 Pages)  •  1,600 Views

Essay Preview: Angels and Demons

Report this essay
Page 1 of 2

Analysis

Important Persons

Robert Langdon

De hoofdpersoon, Paul, is een leraar Engels. Hij houdt van

Shakespeare. Hij heeft een Jaguar. Hij is niet getrouwd, maar heeft wel een dochter,

Laura. Hij gaat wel eens om met prostituees. Hij komt uit een gezin van zes, hij heeft nog drie broers en twee zussen. Hij heeft veel herinneringen aan zijn vader, vooral dat hij mee moest gaan vissen. Hij houdt van tuinieren, hij let daarom ook op veel planten in zijn omgeving. Hij wil vegetariÐ"«r worden. Hij houdt van koffie en ontbijt niet zo stevig. Hij heeft vaak last van angstdromen.Hij wordt in het boek voorgesteld als round-character.

“Op de gang hoorde Paul hem bladeren in de telefoongids, daarna het geluid van het draaien van de kiesschijf.” Blz. 58

Dolf :

Zijn broer, Dolf, heeft het goed voor mekaar en een hoop geld,hij heeft een Porsche en dure kleren. Veel meer valt er niet over hem te vertellen.

“Nog voor hij de krant opensloeg zag hij de foto ertussen zitten en trok hem eruit. �Als dat een rouwadvertentie is wil ik iedere dag wel doodgaan,” Blz. 185

Time

Het verhaal speelt zich af in 1972. Verder beslaat dit verhaal vier dagen. Omdat het gebruikelijk is dat mensen 4 dagen na het overlijden begraven worden.

Place

Het verhaal speelt zich vooral af aan de rand van Amsterdam, richting het platteland. Veel koeien, slootjes etc.

Point of View

In dit boek is er sprake van een Personale vertelsituatie. Je neemt Paul als het ware waar. Je kent zijn gedachten en je volgt Paul heel de tijd.

Style

Typische Jan Wolkers stijl. Geen blad voor de mond nemen, totaal geen censuur, er staat gewoon precies wat hij wil zeggen. niets meer, niets minder.

Theme

Het thema van het verhaal is

...

...

Download as:   txt (2.6 Kb)   pdf (64.5 Kb)   docx (10 Kb)  
Continue for 1 more page »
Only available on ReviewEssays.com
Citation Generator

(2011, 03). Angels and Demons. ReviewEssays.com. Retrieved 03, 2011, from https://www.reviewessays.com/essay/Angels-and-Demons/49850.html

"Angels and Demons" ReviewEssays.com. 03 2011. 2011. 03 2011 <https://www.reviewessays.com/essay/Angels-and-Demons/49850.html>.

"Angels and Demons." ReviewEssays.com. ReviewEssays.com, 03 2011. Web. 03 2011. <https://www.reviewessays.com/essay/Angels-and-Demons/49850.html>.

"Angels and Demons." ReviewEssays.com. 03, 2011. Accessed 03, 2011. https://www.reviewessays.com/essay/Angels-and-Demons/49850.html.